Monitoren

Om goed en adequaat te reageren op het veranderlijke weer, monitort Meteo Diensten actief het weer op en rond een evenementenlocatie en deelt de geëvalueerde informatie direct met de organisatie. Zo zorgen wij ervoor dat er altijd een goed beeld van het weer in de omgeving is.

Weerapp stress

Het kan soms erg stressvol zijn om te vertrouwen op de vele beschikbare weerapps.

Meteo Diensten weet als geen ander dat het weer in bepaalde omstandigheden veel invloed kan hebben op een evenement, haar bezoekers en haar successen.
Het kan soms erg stressvol zijn om te vertrouwen op de vele beschikbare weerapps, zeker wanneer er meerdere weerapps tegelijkertijd worden gebruikt, kan het vanwege de verschillen in de weerapps onderling, nog stressvoller worden.

Zo kan het voorkomen dat een regenbui, die volgens een weerapp over het evenementen terrein trekt, net langs het terrein trekt, waardoor het droog blijft. U vertrouwd op de informatie van de weerapp en aan de hand van die informatie heeft u de call gegeven om de poncho's uit te delen, in dit geval bleek dit niet nodig te zijn.
Om dit soort kostbare situaties en stressmomenten te voorkomen, monitort Meteo Diensten actief het weer. Hierdoor ontstaat een duidelijk beeld van het weer in de omgeving en kunnen wij die informatie direct met de organisatie delen.

Real time radar en waarneming

Meteo Diensten maakt gebruik van en breed scala aan weer radars, de belangrijkste radars die gebruikt worden zijn de regen en onweer radars. Dit zijn real time radars met een hoge resolutie, die regen en onweersbuien real time in kaart brengen, als extra waarborging van het geen wat de radar aangeeft, sturen wij een waarnemer aan die in de lijn van een bui, of buiencomplex gaat staan en direct het personeel van Meteo Diensten informeert. In bepaalde situaties is het beter om visueel extremen te spotten. Meer informatie kunt u vinden op de volgende pagina Waarnemingen en Vortex-1.