Weerstation verhuur

Oregon WMR-200 weerstation
Oregon WMR-200 weerstation

Meteo Diensten verhuurt ook weerstations, deze weerstations kunnen als een hulpmiddel ingezet worden tijdens een evenement en beschikken standaard over alle relevante sensoren, zoals regen, wind, UV en temperatuur. Gegevens van het weerstation worden op een display overzichtelijk en in realtime weergegeven.

Een weerstation is een goede aanvulling in combinatie met de diensten die wij aanbieden, zo kunt u op ieder gewenst moment beschikken over real time parameters die standaard meegeleverd worden zoals, de temperatuur, de UV-index (Zon sterkte), windkracht, windrichting, regen hoeveelheid, regen intensiteit, relatieve luchtvochtigheid en dauwpunt. Het weerstation is een compleet systeem, met dataweergave op een display en dataweergave via onze website of app.

WMR-200 Datalogger
WMR-200 Datalogger

Het weerstation Oregon WMR200

Meteo Diensten verhuurt standaard de Oregon WMR-200. Dit weerstation is uitgerust met alle nodige functies en geeft een goed inzicht in de weer-data, het station combineert naast de klassieke functies (binnen-/buitenthermometer, warmte index en vochtigheid) meer specifieke functies zoals een windmeter, een regenmeter, een vorstalarm, berekening van het dauwpunt en UV-index. Het weerstation is volledig draadloos, de windmeter en thermometer unit worden door zonne-energie gevoed. Als back-up word een batterij-pack van penlite batterijen gebruikt. De overige sensoren worden door 2 penlite batterijen gevoed.
De WMR-200 heeft alles in huis voor een degelijke berekening van de lokale weersverwachting voor de komende 12 tot 24 uur.

De datalogger van het station is makkelijk af te lezen in een speciaal afgesloten box en is draadloos uitgevoerd, het verzenden van de gegevens gaat via een WiFi verbinding of via het mobiele 3G netwerk.

Installatie

De WMR-200 windmeter met zonne cel
WMR 200 windsensor met zonne cel

Het weerstation wordt als één set van 3 onderdelen geleverd en is door de mastklemmen makkelijk te bevestigen aan steigermateriaal. Onze medewerkers installeren in samenspraak met u, de wind en UV sensoren op de hoogste plaats vrij van obstakels, en bevestiging de weerhut en datalogger box op een makkelijk bereikbare plaats op maximaal 50 meter van de wind en UV sensoren.
Na het plaatsen van de sensoren en de datalogger box, wordt het weerstation geconfigureerd voor gebruik. Hierna kunt u via onze website of via een App de gegevens inzien. Of wanneer dit niet lukt direct op de datalogger zelf.