Vortex-1

Vortex-1 is een voertuig welke speciaal is uitgerust voor extreme noodweer situaties en is voorzien van een weerstation, zij is instaat om in Nederland en door heel Europa meetgegevens te verzamelen van:

  • Noodweer Situaties
  • Schade ontstaan door noodweer situaties
  • Extreme gebeurtenissen ( Tornado’s, Valwinden, Overstromingen )

Vortex-1 is een aangepast voertuig met als kerntaak het weerstaan van (nood)weer situatie’s, verzamelen van meetgegevens, in kaart brengen en rapporteren van schade veroorzaakt door het weer en is tevens geschikt om eerste hulp in noodsituaties te bieden.
Onze collega's van Vortex-1 zijn gedreven en deskundig en werken nauw samen met meteo europe.

Waarnemingen

Bepaalde weersituaties verdienen meer aandacht dan alleen monitoren. Dit komt mede doordat de weer radars niet alles kunnen waarnemen. De beelden kunnen wel geïnterpreteerd worden als zwaar of extreem, maar laten niet zien of er daadwerkelijk sprake is van een valwind, grote hagel of zelfs windhozen/tornado's. In extreem weer situaties waarin lokaal zware randverschijnselen worden verwacht, kan Meteo Diensten beschikken over waarnemers die rondom het evenementen terrein ingezet worden. Onze partner Vortex-1 voorziet in deze service. Zij worden in het geval van een extreem weer setting rondom het evenementen terrein ingezet en houden het weer in de gaten. De waarnemingen die zij doen, worden direct naar de weerkamer gecommuniceerd, zodat ons personeel sneller, accurater en een vollediger beeld krijgen van het weer in de omgeving.