Verhuur

Oregon WMR-200 weerstation
Oregon WMR-200 weerstation

Meteo Diensten verhuurt ook weerstations, deze weerstations kunnen als een hulpmiddel ingezet worden tijdens een evenement en beschikken standaard over alle relevante sensoren, zoals regen, wind, UV en temperatuur. Gegevens van het weerstation worden op een display overzichtelijk en in realtime weergegeven.

Een weerstation is een goede aanvulling in combinatie met de diensten die wij aanbieden, zo kunt u op ieder gewenst moment beschikken over real time parameters die standaard meegeleverd worden zoals, de temperatuur, de UV-index (Zon sterkte), windkracht, windrichting, regen hoeveelheid, regen intensiteit, relatieve luchtvochtigheid en dauwpunt. Het weerstation is een compleet systeem, met dataweergave op een display en dataweergave via onze website of app.

 

 

WMR-200 Datalogger
WMR-200 Datalogger

Het weerstation Oregon WMR200

Meteo Diensten verhuurt standaard de Oregon WMR-200. Dit weerstation is uitgerust met alle nodige functies en geeft een goed inzicht in de weer-data, het station combineert naast de klassieke functies (binnen-/buitenthermometer, warmte index en vochtigheid) meer specifieke functies zoals een windmeter, een regenmeter, een vorstalarm, berekening van het dauwpunt en UV-index. Het weerstation is volledig draadloos, de windmeter en thermometer unit worden door zonne-energie gevoed. Als back-up word een batterij-pack van penlite batterijen gebruikt. De overige sensoren worden door 2 penlite batterijen gevoed. De WMR-200 heeft alles in huis voor een degelijke berekening van de lokale weersverwachting voor de komende 12 tot 24 uur.

De datalogger van het weerstation, 3G/4G router, accu packs en data server worden in een speciaal afgesloten box geleverd en is bekabeld (230v) uitgevoerd, is er geen 230v aanwezig dan kan de gehele configuratie 48 uur op de meegeleverde accu packs werken. Het verzenden van de gegevens gaat via een WiFi verbinding of via het mobiele 3G/4G netwerk.

WMR-200
WMR 200

 

Installatie

Het weerstation wordt als één set van 3 onderdelen geleverd en is met behulp van mastklemmen makkelijk te bevestigen aan steigermateriaal. Onze medewerkers installeren in samenspraak met u, de wind sensoren op de hoogste plaats vrij van obstakels, en monteren de weerhut en datalogger box op een makkelijk bereikbare plaats op maximaal 50 meter afstand van de wind sensoren.
Na het plaatsen van de sensoren en de datalogger box, wordt het weerstation geconfigureerd voor gebruik. Hierna kunt u via het display van de datalogger, onze website of via onze App de gegevens inzien en eventuele alarmen instellen.